Despre proiect

Proiectul este o Iniţiativă nationala a tinerilor, data începerii proiectului 01/02/2012, data încheierii proiectului 30/07/2012, locul de desfăşurare al proiectului : Centrul educational „Our Kids”, Bacau, ASOCIATIA SINDROM DOWN BACAU (ASDBC) , presedinte OTELIŢĂ GABRIELA Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul „Tineret in Actiune”. Aceaste informatii reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le contine.Persoana de contact: OTELITA GABRIELA, Presedinte Asociatia Sindrom Down Bacau,Tel: 0722514203, e-mail: gabriela_otelita@yahoo.com

joi, 22 martie 2012

21 Martie 2012 - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom Down

     


Spectacolul intitulat „Este normal sa fii diferit”, in cadrul proiectului SĂ DAM DOVADĂ CĂ SE POATE, a avut loc la Teatrul George Bacovia Bacău,   în care voluntari implicati  gasit timp si energie sa organizeze acest eveniment.
      Intr-o atmosfera de sarbatoare, tinerii implicati in proiect s-au  mobilizat pentru primirea invitatilor, asigurarea confortului acestora pe durata de desfasurarea a spectacolului, s-au ocupat de expunerea şi de vanzarea obiectelor la standurile amenajate in holul teatrului. Oaspete de onoare a fost doamna senator PSD Elena Mitrea, care a venit cu aceasta ocazie de sarbatoare cu un cuvant cald de incurajare si cu o perspectiva de proiect in favoarea persoanelor cu Sindrom Down de natura sa schimbe la nivel legislativ realitatea in jurul acestei categorii de persoane. 
    Proiectul „Sa dam dovada ca se poate „ isi propune sa diversifice oferta de activitati non-formale si sa pregateasca  acesti tineri din comunitate pentru a se implica in actiuni sociale avand ca beneficiari indirecti  persoanele cu sindrom Down si, pentru a initia o schimbare in in ceea ce priveste atitudinea fata de persoanele cu dizabilitati, solidaritatea sociala, de a sustine lupta impotriva discriminarii pe criterii de  conditie sociala sau  dizabilitate.  
     ”Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta”  spunea o mama de copil cu sindrom Down.




      Au urcat pe scenă :
Trupa de dansuri Fiesta 2000-voluntari de meserie cum s-ar spune reprezentand Asociatia Sindrom Down la spectacolul organizat cu ocazia ONG-fest 2011, in Parcul Catedralei.
    ”Fata de la tara si fata de la oras”- interpretat de 2 studente in anul I la Terapie Ocupationala, in cadrul Facultatii de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau.-    pentru a vedea ca A FACE DIFERENTE intre semeni nu este ceva ce ne caracterizeaza, pe noi ca oameni, si pentru a va arata ca putem sa ne intelegem cu toata lumea, indiferent de rasa, statut social, financiar, si alte standarde pe care tot noi le inventam.
    Alina Rebeja- cu piesa'' Addagio'' - Alina este studenta in anul II la Facultatea de Litere,Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau si vine din Republica Moldova.Este laureata  a mai multor concursuri nationale si internationale printre care:Chantons Amis si Sergheevchie Zori
    Clubul de muzica si dans Artis DAIO are ca activitate pregatirea copiilor talentati si promovarea lor prin : spectacole,emisiuni ,lansari de cd-uri,videoclipuri si contracte muzicale.Clubul Artis DAIO isi ia raspunderea reusitei oricarui copil talentat si muncitor!!!Pentru mai multe detalii despre activitatea acestui club accesati www.artisdaio.ro sau pe facebook : clubul artis daio.
Copiii de la Palatul Copiilor Bacau cu un numar de majorete prezentat de echipa “Happyness - sunt reprezentantii unei miscari artistice ce nu are nevoie de prezentare. Ei si-au dovedit talentul artistic si activitatea lor sprijina comunitatea de copii si tineri bacauani sa performeze in arta.
Socican Dumitru cu piesa'' Domnisoara '' - este initiatorul unei campanii de sensibilizare in randul studentilor si sprijina cauza persoanelor cu sindromul Down. Este student in anul I la Facultatea de Litere,Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, si vine din Republica Moldova.Laureat a mai multor concursuri nationale si internationale printre care:Sonte,radosti,crasota,Bulgaria si Eurovision Modova,finalist al etapei nationale.
Majoretele de la Şcoala cu clasele I-VIII Solonţ, coordonaşi de prof, Gherasimescu Tamara şi Tabacaru Nelia- Au dovedit ca se poate si au lucrat in acest proiect de creatie si dezvoltare personala a tinerilor inca de la inceput. si s-au straduit sa faca o lume mai buna. Sa ofere timp, atentie, creativitate si talentul lor pentru persoanele cu sindromul Down.
Asociatia “Da mai departe “ofera aprobare si acceptare prin participare si curaj.Asociatia Sindrom Down Bacau a avut permanent bucuria mare de a primi alaturi oameni minunati, de a se sprijini de ei la greu, de a si-i face prieteni lucrand impreuna pentru scopuri care sa inalte suflete si sa doboare mituri si etichete. Anul trecut “Lumina din Lumina “ pentru copiii cu sindrom Down si cei din mediul defavorizat a venit printr-un proiect de initiativa a tinerilor al asociatiei “Da mai departe “Bacau. Ca efect de continuare si multiplicare astazi exista activitatea “Lumina din Lumina” in proiectul “Sa dam dovada ca se poate. Ii multumim doamnei presedinte Ana-Maria Chirita care si-a deschis sufletul si a oferit celor din jur caldura gandurilor , zambetul minunat si respectul pentru persoanele cu sindrom Down.
Tamarica Ancuta cu piesa''E cea mai frumoasa''- studenta in anul I la Facultatea de Litere,Vasile Alecsandri din Bacau,din Republica Moldova si deasemeni Laureata a mai multor concursuri nationale si internationale printre care: Jocurile Delfice,Curierul Zilei,Pitesti.(Desi este un proiect de initiativa local, putea fi deasemenea unul transnational. Cand oamenii se refera la principii si anume: egalitate de sanse, libertate de exprimare, cetatenie europeana, granitele dispar si raman oamenii fata in fata cu adevarul. Suntem egali, intr-o lume a diferentelor de tot felul, diferiti dar egali. Este normal sa fii diferit, cum diferit este sa fii talentat).
Dumitru&Alina cu piesa "Flori de Tei" (: Proiectele TIA cer grupuri echilibrate si ce este mai echilibrat ca un duet?).
    




    Fabiana si tinerii cu Sindromul Down - :”ATITUDINEA…..probabil cea mai frecventa si adevarata dis-abilitate! Viata schimba mereu perspectivele, tu ce faci? “ Este mesajul unui parinte care se bucura de copiii ei, cu si fara dizabilitati, ii iubeste neconditionat si neincetat, este prietena lor, se mandreste cu realizarile lor, mai mari, mai mici.Liana Vaslan, presedinta Asociatiei ALDO-CET, Bailesti, a inteles demult nevoia de echilibru si munca in echipa in ce priveste abordarea dizabilitatii. Iniatiatoarei proiectului “Hai sa ne  cunostem si sa recunoastem Sindromul Down” , doamna presedinta Liana Vaslan ia fost dedicat acest moment: Este frumos sa cultivi recunostinta si este minunat sa ajuti oamenii sa simta acest lucru. A reusit o tanara pe nume Fabiana Dumitriu sa ofere pentru tinerii si copiii asociatiei Sindrom Down Bacau sperante mari, depasirea barierelor psihice, iubirea ei si recunostinta. Stim ca vor deveni  adevarati dansatori, ii asteapta concursul National de la Cluj din Mai, avem certitudinea ca Fabiana si Dora, mama ei vor reusi in proiectul de pregatire artistic initiat.
    Au fost momente emotionante, pline de dragoste . "Asi dori sa le transmit voluntarelor noastre Dora si Fabiana o idée din proiectul “Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem sindromul Down”: se spune ca oamenii au trei ingeri care ii vegheaza: iubirea, fericirea si norocul; iar daca vor avea nevoie si de al patrulea vreodata sa-si aminteasca de oricare din persoanele cu sindromul Down pe care le-au intalnit la noi si le-au ajutat." spunea presedinta Asociatiei Sindrom Down Bacau, doamna Otelita Gabriela.


...si altii au fost pe scena...


"Iata-ne ajunsi la final de spectacol , pentru  ca drumul continua. Continua pentru parinti in efortul de a-si sprijini copii cu si fara dizabilitati , continua pentru tineri in a gasi permanent provocari de schimbare jurul lor, continua pentru oamenii politici animati de dorinta reala de a realiza lucruri cu adevarat importante pentru om, continua la nivelul comunitatii in abordarea persoanelor cu dizabilitati in general. Astazi, aici, nu am facut decat sa creem precedentul care sa confirme CA SE POATE, ca impreuna suntem mai puternici, ca avem nevoie de dumneavoastra  si ca VOLUNTARIATUL ESTE COOL.

As dori sa va invitam sa nu uitati ca in hol este pregatita pentru dumneavoastra expozitia doamnei Luminita Panoschi ,  mame a unui un copil cu Sindromul Down, realizata in cadrul atelierului de creatie de la Our Kids.Deasemeni, invitam in scena toti voluntarii implicati in acest proiect aniversar, pentru a putea primi diploma de onoare . Ei au pregatit surprize pentru aniversati si tot ei le vor inmana acestora. Va multumesc tuturor pentru participare, implicare, actiune, includere si voluntariat si fie ca adevaratul feed-back sa-l primiti in inimile voastre de unde a pornit si intentia. Parintilor din asociatie, prieteni dragi, le urez La multi ani alaturi de aceste minunate fapturi ale lui Dumnezeu si-mi iau raspunderea sa afirm ca-I asteapta o viata plina de dragoste, realizari si impliniri.Va multumim tuturor si multumim lui Dumnezeu !"( spunea presedinta Asociatiei Sindrom Down Bacau, doamna Otelita Gabriela.). 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu